31 Martie
am pierdut parte din scrisoarea asta. Andrei, Mirela, o aveti careva? Va rog sa mi-o trimiteti.

3. Chinese drop baby. Adica bebelus pe post de picatura chinezeasca. Traim cu speranta ca odata dintii iesiti (adica in vreo 10 ani), o sa se opreasca din baluit. Ii curg balele de parca-i ingeras de fantana, din cei carora le tasneste apa din gura.

4. Ninge, ninge, ninge. Afara ninge aproape in fiecare zi. Numai de doua ori s-a apropiat temperatura de -4 si s-a topit zapada pe ici-pe colo. In rest afara sunt in jur de -15 ziua si -20 noaptea. In casa insa, Irena tine termostatul la peste 20, de obicai 25 si seara cand il spalam pe C-man, da cuptorul (care e electric) la maximum, si ridica temperatura de transpir in T-shirt.

9 Ianuarie
Acum mai am numai 'o compunere' de modificat pentru la scoala. Trebuie s-o duc de la patru pagini cat e acum la 6-7, asa ca mai bine termin de scris scrisoarea asta care a durat aproape o luna. Ce s-a mai intamplat:

0. Mobila. Ne-am diversificat. Acum avem un fotoliu excelent cu scaunel luat la mana a doua ($20) de la cineva care s-a mutat, o masa cu scaun ($30, tot la mana a doua), un alt scaun si trei perne imense de fotoliu ($0) recuperate din zapada din fata blocului pe care le folosim ca scuturi de protectie a cablurilor si a calculatorului impotriva invaziei lui Christopher, o alta masa imprumutata de Andy (directorul programului), un aspirator imprumutat de Zoltan, un pat chinezesc (dar facut in Canada, $10, mana a doua) si patutul lui C-man imprumutat de Leo. Prin magazine preturile la mobila sunt mult peste $500 la fiecare din articulele enumerate. Cele mai scumpe obiecte au fost calculatorul ($500) si televizorul ($250) care are video recorder incorporat. Amandoua au fost luate la prima mana. In total in dolari americani toate mobilaria a iesit ieftin (US$540).

1. Petreceri. Inainte de Craciun Andy ne-a invitat la un party (toti doctoranzii si ceva profesori), alta zi Zoltan si familia lui au venit la noi, apoi de Anul nou ne-au luat la ei cu masina. La noi copii s-au jucat putin, noi am mancat de pranz (Irena a gatit o selectie de mancari pe care n-am reusit s-o dam gata atunci si ne-a dus vreo alte doua zile), iar de Anul nou, dupa ce i-am pus pe copii la culcare, am jucat toti patru Scrabble. De la 1 dimineata pana la 5:30.

2. C-man umbla. Sontac-sontac, pe la marginea patului, in jurul fotoliului, impinge scaunelul fotoliului de colo-colo prin casa, se sustrage din legaturi in carucior si se ridica in picioare (Houdini, dar periculos). Acum chiar ca trebuie sa fie unul din noi cu ochii pe el in fiecare moment.

3. C-man vorbeste si canta. Zau ca as vrea sa am microfonul cel negru. La urma-urmei o sa cumpar unul nou de aici. Asta dupa ce-si gaseste Irena de lucru.

4. Eclipsa. Nu stiu daca stiti, dar chiar in ziua de Craciun (25 decembrie) am avut o eclipsa partiala de soare. Am vazut-o si afara (la plimbare cu C-man), si inauntru. Am avut noroc: suntem chiar langa zona de efect maxim; cel mai bne s-a vazut in Montreal. Urmatoarea eclipsa de soare in ziua de Craciun o sa fie peste vreo 300 de ani :)

5. Cursuri. Am terminat primul semestru (4 luni) si acum suntem in a doua saptamana a celui de-al doilea semestru (3 luni). Asta se termina la sfarsitul lui Martie, iar apoi am sa am cel putin 5 luni in care pot sa-mi gasesc de lucru. Mami, ma intreb insa daca nu e mai bine sa vin acasa sa te ajut la mutare si sa mai iau din carti.

6. Apropo de mutare. Cum stai cu 'renovarea'? Cat mai e de facut si de platit? Acoperisul e bine izolat? Ati pus expandat in pereti sau alt material izolant ca sa tina caldura in baie?

La rescriere :)
Radu