3 Martie, 2001

Draga Livia,

Ieri am primit martisorul de la tine. Multumim!

Radu n-a scris de multa vreme asa ca am hotarat sa scriu eu. Ii tot amintesc sa scrie, dar de fiecare data spune "N-are rost sa scriu numai ca sa spun ca totul e in ordine si asa mai departe." Nu inteleg care-i problema daca scrie doua randuri ca sa spuna ca totul e in ordine si asa mai departe. Mamei mele ii pare bine sa aiba stiri de la noi, chiar si cateva vorbe daca n-am timp sa scriu mai mult.

Christopher avea aproape 9 kg la 10 luni (adica aproximativ 500g sub media pentru varsta lui). Merge singur daca se tine de pereti sau de pat, si ii place sa mearga de mana cu noi de sus in jos prin casa. In general e foarte activ -- topaie pe langa scaune si in pat, tinandu-se de margini, "alearga" in patru labute. Vorbeste pe limba lui aproape tot timpul. Spune ma-ma si da-da, dar restul dialogului lui il intelege numai el. De inteles, intelege multe din ce spunem noi. Cand il intreb, "Unde-i elefantul?", incepe sa caute cartea cu elefanti si mi-o aduce. Cand ii spun, "Fugi!", se lasa imediat pe branci si incepe sa alerge repede de tot. Baitele ii plac din ce in ce mai mult. Cand uitam, sau il spalam mai tarziu ca de obicei, se strecoara in baie, se ridica pe marginea cazii (acum il spalam in cada mare), si-si asteapta baia.

Acum are patru dintisori, si de fiecare data cand ii iese cate unul, se trage de urechi cu furie si plange in somn. L-am dus de doua ori la doctor sa-i vada urechile, crezand ca are ceva la ele, dar totul era in regula. N-are febra si nu si-a pierdut apetitul. Dupa ce i-au aparut dintisorii, insa, bea lapte foarte rar (de patru luni ii dam numai lapte la cutie pentru bebelusi), si accepta mancarea numai din lingura. Asa ca ii dam lapte numai cu cereale si in timpul noptii.

Cate o data se trezeste pe la 4-5 dimineata si cere lapte, dar de obicei nu se trezeste pana la 9 sau 10 dimineata. Nu ma deranjeaza sa ma trezesc devreme sa-i dau lapte, si-mi pare bine cand se trezeste sa ceara.

In general, Christopher e cuminte. E rau cateodata, de exemplu ne trage de par (si-i face placere) si se catara pe noi cand incercam sa dormim si ne loveste cu palmele si picioarele, dar sper sa-i treaca dupa ce creste nitel.

In ultima luna avem TV prin cablu gratis, si Radu e lipit de ecran cateodata 24h/zi. Avem peste 65 de posturi si el nu pierde nici un film. Asa ca e greu pentru el.

Ultimele 2 saptamani am gasit de lucru in alta parte, asa ca acum lucrez 7 zile pe saptamana. Duminica autobuzele sunt mai rare dimineata, cand trebuie sa merg la lucru, asa ca plecam toti trei in jur de 6:30 si mergem vreo 25 de minute pana la statia de autobuz de duminica. Sambata, si in restul saptamanii, autobuzele merg bine, si statia e in fata casei. Al doile loc de lucru e cu firma Electrolux, care produce aspiratoare de calitate. Sunt intr-o pozitie administrativa. Amandoua locurile sunt bune, dar eu continui sa caut ceva mai aproape de casa.

Cam asta e. Sper ca esti bine cu sanatatea si ca primavara vine curand.

Am uitat sa spun ceva despre vreme. In Canada toata lumea vorbeste despre vreme. Noi cred ca ne-am adaptat bine la clima de aici. Eu prefer vreme rece fata de cea fierbinte, si cred ca Radu la fel. Sper sa nu mai petrec vreodata o vara asa fierbinte ca anul trecut. Vara aici se pare ca e umeda, dar temperaturile maxime sunt in jur de 25-30C. Vom vedea.

Asta e. La revedere.

Irena